top of page

פרוסטטה – TURP

ניתוח להסרת ערמונית, בגישה אנדוסקופית דרך שפכה- יבוצע ע"י אורולוג. ניתן לבצע ניתוח זה במקרים של הגדלה קלה – בינונית של בלוטת הערמונית. הניתוח מתבצע בהרדמה כללית או אזורית. המכשיר שנקרא רזקטוסקופ הוגדר לשלפוחית שתן דרך שפכה (בלי חתך בטני). הרופא מבצע כריתת רקמה חוסמת וצריבת כלי דם מדממים דרך המכשור.

פרוסטטה – SPP

ניתוח להסרת ערמונית בחתך בטני (המכונה SPP בלעז) הוא אחת מכמה שיטות רפואיות חודרניות לטיפול בערמונית שפירה מוגדלת, והוא ניתוח ותיק, שכיח ומוכר בישראל ובעולם. ניתוח זה נחשב לטכניקה הטיפולית היעילה ביותר לטיפול בערמוניות גדולות במיוחד או למקרים שבהם המטופל סובל, בנוסף, גם מאבנים בכיס השתן שלו. לאחר שהמטופל הורדם, חותך הרופא המנתח בסכין מיוחדת את דופן הבטן שלו, ודרך כיס השתן או דרך הקופסית של הערמונית מסירים את הרקמה החוסמת את מעבר השתן, הנקראת "אדנומה". הרקמה שהוסרה נשלחת לבדיקה פתולוגית, כדי לבחון את מצבה תחת מיקרוסקופ. במרבית המקרים משאיר הכירורג את קליפת הערמונית במקומה, והוא איננו מסיר אותה מגוף המטופל.

באיזה מצב רפואי מבצעים את הפעולה?

הגדלה שפירה (לא סרטנית) של הערמונית היא אחת הבעיות הנפוצות ביותר אצל גברים מבוגרים. על פי הספרות הרפואית, מחצית מהגברים בשנות ה-50 לחייהם ו-90% מהגברים מעל גיל 80 סובלים ממנה. 25% מקרב אלו שסובלים מהגדלת ערמונית (כלומר: 12.5% מבני ה-50-60 וכ-23% מבני ה-80 ומעלה) מדווחים על סימפטומים שפוגעים בתפקוד היומיומי שלהם, כמו קימה תדירה בלילה לשירותים, זרם חלש ודק וצורך תכוף להטיל שתן. על פי הנתונים המקובלים בספרות, כ-30% מהגברים עלולים לסבול בגיל המבוגר מסימפטומים קשים של המחלה, שיצריכו אותם לעבור ניתוח ערמונית. בשלב הראשון של המחלה ניתן לה טיפול תרופתי – אולם בשלבים המתקדמים שלה יש לבצע ניתוח כדי להסיר את החלק החוסם של הערמונית, הלוחץ על מוצא כיס השתן. זאת משום שבקרב חלק מהחולים נשארת שארית גדולה של שתן בשלפוחית – דבר העלול לגרום לשורה של תופעות רפואיות, בהן: דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן; נזק הדרגתי לשלפוחית השתן; ונזק לכליות.

bottom of page